Friday 26 January 2018
Ako trebate letjeti JER

nema dovoljno ljudi ..., nećemo Vam dozvoliti letjeti
ako ste ludi, jer nećemo imati ludog pilota u avionu ...
Obzirom da doktor ne može odrediti da li ste Vi ludi, samo trebate reći da ste ludi i doktor da potpiše papire, ali ako Vi date dijagnozu da ste ludi, tad doktor ne može potpisati papire, a i jedna od indikacija da niste ludi jest da znate da ste ludi, i
zato morate letjeti.

(Kvaka - Catch 22)

...

Stručno vazduhoplovno znanje

Vazdušni saobraćaj

eKnjige 


Za pilote aviona i helikoptera, za inženjere, mehaničare, tehničare, za kontrolore, stjuarte i stjuardese, za pravnike i ekonomiste u vazduhoplovstvu, za direktore, naučnike, za vazduhoplovne stručnjake, za zaposlene u avijacijskim i aerodromskim službama, za službenike u civilnom vazduhoplovstvu, za zaposlene u bezbjednosti i zaštiti vazdušnog saobraćaja, za istražioce nezgoda i nesreća u vazduhoplovstvu, za sportske vazduhoplovce (jedriličare, padobrance, motorne pilote i tehničare, zmajare, paraglajderiste, balonare, modelare, maketare), za vazduhoplovne škole, ekologe, za meteorologe, za doktore u vazduhoplovnoj medicini, prevodioce, za profesore, instruktore, istoričare, civilne i vojne stručnjake, i pilote, za lidere i menadžere, vlasnike vazduhoplovnih kompanija, za mnoge druge što rade ili sarađuju u oblasti avijacije.

Ovo je integracija dosadašnjih znanja regije i savremenih tokova svjetske avijacije sa horizontom u najnovijim propisima Evrope (JAA) i svijeta (FAA, TC, UK CAA,...), dakako, na čelu sa ICAO, i u vezi s domaćim vazduhoplovnim agencijama Ministarstava saobraćaja država regije - Direktorati ili Direkcije civilnog vazduhoplovstva (CAD - DCA - CAA). 

Poštovani, ovaj materijal, kao sveobuhvatno vazduhoplovno znanje, pisan je na srbskom jeziku, razumljiv i na drugim bratskim ili sestrinskim jezicima. Kompletiranje i revizija ovog materijala traje već 12 godina. Sa dosta je korisnih izraza na engleskom jeziku, naslovi, podnaslovi, pojmovi i skraćenice unutar knjige. Knjige ulaze u prodaju postupno, ukupnih 10 u elektronskom izdanju i redom kako se revidiraju te, vidljivo je gdje se trenutno s tim i stalo ... mi raditi moramo. 

Aleksandar L. Vind


,,Pa, upamti sad Zakon po kojem živimo mi:
Da shvatimo laž, za to nismo sazdane
Nit' možemo da volimo, žalimo il’ praštamo.
Pogriješiš li dok rukuješ nama, tad gotov si ti.“

Pjesma: Tajna mašina
(Clarke Arthur - Imperial Earth, 1975.)


Klikom na naslov knjige ili na sliku ispod dolazimo do sajta SMASHWORDS na kojem se ove knjige prodaju u elektronskom PDF formatu. Sa desne strane na ovom mjestu je komplet sadržaj svake knjige ponaosob ...

Knjiga 1: ,,Авијација, ваздухоплови, ваздушни саобраћај и транспорт, ваздухопловна индустрија и еко-заштита"
(samo knjiga 1 je pisana na latinici i azbuci, ostale su sve latinične, jer avijacija obiluje engleskim izrazima i skraćenicama pa, da ne bi došlo do kakve zabune u tom smislu, a i službeni jezik avijacije u svijetu je engleski)

Knjiga 2: ,,Avioni ... ATM FW, mehanika fluida, termodinamika, teorija letenja (aerodinamika i mehanika leta), konstrukcije aviona i materijali u vazduhoplovstvu"

Knjiga 3: ,,Helikopteri ... ATM RW, mehanika fluida, termodinamika, teorija letenja (aerodinamika i mehanika leta) i konstrukcije helikoptera i materijali u vazduhoplovstvu"https://www.smashwords.com/books/view/787748 https://www.smashwords.com/books/view/787960


https://www.smashwords.com/books/view/794214 https://www.smashwords.com/books/view/800682


https://www.smashwords.com/books/view/808622 https://www.smashwords.com/books/view/823796
... i knjige 6, 7, 8, 9 i 10.

No comments:

Post a Comment